Patru dintre barbatii suspectati sa au jucat roluri cheie in atacurile teroriste de la Paris -Abdelhamid Abaaoud, Brahim si Salah Abdeslam et Mohamed Abrini- figurau pe o lista cu 85 de persoane "radicalizate" transmisa de serviciile de informatii belgiene catre autoritatile din Molenbeek, au declarat joi pentru AFP surse din randul autoritatilor locale.

"Confirm ca acestia figurau pe o lista transmisa in iunie 2015 de Organismul de Coordonare pentru analiza Amenintarii (OCAM) catre primarul din Molenbeek (Francoise Schepmans) si catre comandantul politiei", a declarat pentru AFP o sursa apropiata autoritatilor municipale.

Presupusul organizator al atacurilor din 13 noiembrie, marocanul-belgian Abdelhamid Abaaoud (28 de ani), ucis in asaltul politiei franceze de la Saint-Denis, figura pe lista ca "radicalizat, plecat in Siria".

Brahim Abdeslam, un francez in varsta de 31 de ani din Belgia care s-a aruncat in aer la Paris, si fratele sau Salah (26 de ani), care a revenit in Belgia la cateva ore dupa atacuri si care este in continuare cautat, figurau ca "radicalizati, apartinand miscarii islamiste", a declarat aceeasi sursa, confirmand informatii din presa.

Mohamed Abrini, 30 de ani, identificat in compania lui Salah Abdeslam cu 2 zile inainte de atacuri si care face obiectul unui mandat de arestare international, era trecut pe lista cu mentiunea ca "se presupune ca a plecat in Siria si a revenit".

Lista a fost realizata de OCAM dupa demantelarea unei celule jihadiste la Verviers (in est), care avea legaturi cu Molenbeek, "pentru a avea o imagine de ansamblu asupra numarului de persoane" care ar putea fi conectate cu jihadistii care au plecat in Siria si care e posibil sa fi revenit, a precizat sursa.