O adolescenta din Austria care devenise una dintre imaginile propagandei organizatiei teroriste Statului Islamic a fost omorata in bataie de jihadisti dupa ce a incercat sa fuga din Siria, informeaza The Telegraph.

Sabra Kesinovic, in varsta de 17 ani, a fost ucisa dupa ce a incercat sa fuga din Raqqa, capitala autoproclamatului califat din Siria si din Irak. Fata a aparut in propaganda statului islamic dupa ce a fugit impreuna cu Sabina Selimovic, in varsta de 16 ani, din Viena.

Cele doua adolescente au aparut purtand bentite islamice si tinand in mana pusti Kalashnikov, fiind inconjurate de jihadisti mascati.

Guvernul Austriei a refuzat sa comenteze articolele aparute in ziarele austriece. "Nu putem comenta pe cazuri individuale", a declarat Thomas Schnroll, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe.

Potrivit unei tunisiene care a cu cele doua adolescente ca in Raqqa, tinerele austriece ar fi fost amandoua ucise, scrie ziarul austriac Krone Zeitung.

Kesinovic si Selimovic fac parte din familii de refugiati ce au fugit din Bosnia si au lasat la plecare un bilet prin care scriau ca "au plecat sa-l serveasca pe Allah si sa moara pentru el".

Sabina Selimovic a declarat, intr-un schimb de mesaje cu revista Paris Match, ca este fericita in Siria. "Aici sunt intr-adevar libera. Imi pot practica religia. Nu puteam face asta in Viena", ar fi declarat fata, intr-un schimb de mesaje.

Autoritatile din Austria au acuzat un bosniac islamist cunoscut sub numele de Abu Tejda, ce locuieste in Viena, de recrutarea celor doua adolescente, dar acesta a negat acuzatiile.

Acesta a fost arestat anul trecut, sub alte doua acuzatii legate de finantarea unei retele teroriste.