Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat vizita in Turcia, dupa doborarea avionului Su-24 de o racheta aer-aer lansata de un avion turc F-16, scrie Sputnik News.

Ministrul rus de externe a avertizat cetatenii rusi sa nu viziteze Turcia, acuzat faptul ca in aceasta tara amenintarea terorista este la fel de mare ca in Egipt.

"Numarul manifestarilor de terorism pe teritoriul turc nu este mai mic, potrivit estimarilor noastre, decat in Egipt. Sfatuim deci toti cetatenii nostri sa nu se deplaseze in Turcia cu scopuri turistice sau altele", a declarat Lavrov, intr-o interventie televizata.

Turcia constituie principala destinatie turistica pentru rusi, alaturi de Egipt, dar cursele aeriene cu ultima destinatie au fost stopate, dupa prabusirea unei aeronave Airbus in peninsula Sinaï.

De asemenea, Natalie Tours, unul dintre principalii turoperatori rusi in Turcia, a anuntat ca suspenda temporar excursiile in aceasta tara.

Presedintele rus Vladimir Putin avertizase cu putin timp inainte ca vor exista consecinte ale doborarii avionului rusesc Su-24.