Rezervarile de zbor spre Paris, unul dintre cele mai vizitate orase din lume, au scazut cu peste un sfert in saptamana urmatoare atacurilor din capitala franceza care au ucis 130 de oameni, relateaza Reuters., citat de Agerpres.

Rezervarile de bilete de avion spre Paris facute de clienti din intreaga lume au fost cu 27% mai mici in perioada 14-21 noiembrie comparativ cu aceeasi saptamana in 2014, potrivit datelor furnizate de firma de indicatori turistici ForwardKeys.

Directorul executiv Olivier Jager a atribuit scaderea rezervarilor in primul rand pentru calatoriile de placere, mai degraba decat de afaceri sau pentru vizitatorii care se duc sa-si vada familia si prietenii.

"Perioada de anulare s-a incheiat... dar tendintele de rezervare nu dau inca semne de redresare ", a declarat el intr-un interviu

inaintea publicarii datelor marti. "O sa dureze mai multe luni", a notat el.

ForwardKeys a anuntat ca rezervarile pentru perioada de Craciun au ramas in urma nivelului de la sfarsitul anului trecut cu 13%.

In saptamana dupa atacurile comise vineri 13 noiembrie, anularile rezervarilor au fost cu 21% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar in ultimele zile nivelul de anulari s-a stabilizat la aproximativ acelasi ca anul trecut.

Franta este in mod normal tara cea mai vizitata din lume, cu Parisul care a primit 32,2 milioane de vizitatori anul trecut, aminteste Reuters.

Air France a cunoscut o reducere in trafic in urma atacurilor, dar este prea devreme pentru a cuantifica, a declarat o sursa din companie saptamana trecuta.

Operatorul de transport low-cost easyJet a anuntat marti ca a inregistrat o scadere a cererilor de calatorie spre Franta.

ForwardKeys prelucreaza datele de la 14 milioane rezervari de bilete de avion pe zi din intreaga lume, a precizat Jager.