O bomba a explodat in fata birourilor Federatiei Elene de Afaceri din centrul Atenei la inceputul zilei de marti, spargand ferestre dar fara sa provoace raniti, au anuntat surse din politia greaca, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Atacurile impotriva bancilor, politicienilor, jurnalistilor si oamenilor de afaceri nu sunt iesite din comun in Grecia care are o lunga istorie de violenta politica si s-a impotmolit in cea mai grava criza economica din ultimele decenii.

Explozia de marti, despre care politia crede ca a fost pusa la cale de grupuri de gherila interne, este primul astfel de atac de la venirea la putere a prim-ministrului de stanga Alexis Tsipras in ianuarie, noteaza Reuters.

Dispozitivul, declansat de un cronometru si plasat intr-un rucsac langa intrarea in birourile Federatiei Elene de Afaceri, s-a produs in jurul orei 3.30 (1.30 GMT). Un apelant anonim a avertizat un ziar inainte cu aproximativ 30 de minute, a declarat un oficial din politie cu conditia anonimatului.

Martori au vazut sticla de la ferestrele sparte raspandita pe strada intr-una dintre cele mai aglomerate parti din centrul Atenei, foarte aproape de parlament in Piata Syntagma si unde se afla de asemenea multe cafenele, banci si magazine.

Atacurile cu bombe artizanale si sticle incendiare au escaladat in Grecia din 2010, cand tara a adoptat primele masuri impopulare de austeritate cum ar fi cresterile de taxe, taierile de salarii si pensii in schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana si FMI.

In iulie, Atena a fost de acord asupra altor runde de austeritate in cadrul unui al treilea plan de salvare, aminteste Reuters.