Fiul unui mafiot din New York avertizeaza organizatia terorista Statul Islamic ca, daca are de gand planuiasca vreun atentat in New York, va avea de-a face cu mafia siciliana, care are datoria, spune el, sa protejeze locuitorii metropolei de teroristi, informeaza Russia Today.

Giovanni Gambino, fiul unui personaj cheie din clanul mafiot Gambino, considera ca mafia este intr-o pozitie mult mai buna sa ofere protectie locuitorilor din New York decat FBI sau Homeland Security.

"De obicei actioneaza prea tarziu sau nu vad imaginea completa a faptelor datorita unei lipse de 'inteligenta umana'", a declarat Gambino, intr-un interviu pentru NBC News. In opinia sa, cunostintele mafiei legate de interactiunile cu oamenii sunt mai presus de ultimele tehnologii de supraveghere.

Giovanni Gambino, care incearca sa-si construiasca o cariera de scenarist la Hollywood, considera ca, in urma atacului din Paris, protectia este mai importanta ca niciodata si ca Statului Islamic ii este teama de mafia siciliana, acesta fiind motivul, in opinia sa, pentru care in Sicilia nu au avut loc atentate teroriste.

"Lumea este periculoasa astazi, dar oamenii ce locuiesc in cartierele New Yorkului cu conexiuni siciliene ar trebui sa se simta in siguranta. Ne asiguram ca prietenii nostri si familiile sunt protejati de extremisti si teroristi, in mod special de organizatia brutala ce se numeste Statul Islamic. Mafia are o reputatie proasta, dar mare parte nu este meritata. Asa cum este in viata, sunt parti bune, rele si urate - iar cresterea terorismului global ofera mafiei sansa de a-si arata partea buna", a mai adaugat acesta.