Presedintele Consiliului central al evreilor din Germania, Josef Schuster, s-a pronuntat luni in favoarea limitarii afluxului de refugiati in tara, argumentand ca multi dintre ei vin din tari unde "ura fata de evrei" este larg raspandita, scrie AFP.

"Cred ca ar trebui ca accesul in Germania sa fie controlat. Mai devreme sau mai tarziu, nu vom putea evita plafoane" pentru a limita numarul de refugiati, a declarat acesta, pentru Die Welt.

Germania, care se asteapta sa primeasca pana la un milion de migranti in 2015, dezbate in prezent necesitatea de a fixa au nu plafoane pentru primirea de migranti.

Angela Merkel, care a serbat duminica 10 ani de cand se afla la putere, se opune acestei ipoteze, pledand in schimb pentru cote europene anuale negociate cu Turcia.

"Fluxul de refugiati are doua fatete. Trebuie luate in calcul ambele", a precizat Schuster.

"Multi dintre refugiati fug de teroarea (organizatiei jihadiste) Statul Islamic si vor sa traiasca in pace si liberi", a adaugat el. Dar "in acelasi timp, vin din culturi unde ura fata de evrei si intoleranta sunt solid instalate", a avertizat el, reamintind si chestiunile legate de "egalitatea femei-barbati si raporturile fata de homosexuali".