Modalitatea prin care Francois Hollande a gestionat criza atacurilor teroriste i-a adus o crestere modesta in sondaje, desi majoritatea francezilor raman nemultumiti de mandatul sau. Cifrele surprinse de mai multe sondaje arata ca inainte de atacuri popularitatea lui Hollande si cea a lui Valls erau in scadere. Imediat dupa incidente, Hollande a obtinut intre 7 si 8 puncte procentuale, atingand un nivel de incredere ce variaza intre 27% si 33%. Nivelul de incredere pentru premierul francez a ajuns la 40%, scrie The Guardian.

Atacurile au venit ca un test pentru capacitatea lui Hollande de a conduce tara intro perioada de criza pentru a doua oara anul acesta. In ianuarie, dupa ce 17 persoane au murit in atacuri armate intr-un val de violente ce a durat 3 zile, incluzand atacul de la Charlie Hebdo si un supermarket evreiesc, nivelul de incredere in Francois Hollande a cerscut cu 21 de puncte, ajungand la 40%, conform Ifop, iar cel pentru Valls ajunsese la 61%, ridicandu-se cu 17 puncte procentuale.

Criticii l-au acuzat pe presedinte de esecul de a combate rata mare de somaj a Frantei, problemele sociale si economia stagnanta. Cu o saptamana inainte de atacurile de luna aceasta, un sondaj intocmit de TNS Sofres pentru revista Le Figaro anunta ca doar 15% dintre respondenti apreciau performanta lui Hollande, iar 82% dintre acestia au declarat ca nu cred ca acesta va rezolva problemele Frantei.

In septembrie 2014 nivelul de incredere pentru Hollande era si mai scazut, la 13%, facandu-l cel mai nepopular lider al Frantei moderne. Alegerile prezidentiale sunt stabilite pentru 2017.