Toate masurile de precautie sunt luate, insa un eventual atac cu arme chimice sau bacteriologice "face parte din risc", a declarat duminica ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP. Premierul francez Manuel Valls a vorbit si el, in urma cu trei zile, despre riscul unui atac cu arme chimice sau bacteriologice, iar Guvernul francez a autorizat de urgenta, sambata, farmacia armatei sa distibuie un antidot pentru arme chimice serviciilor de urgenta.

"Este foarte complicat sa transporti arme chimice de pe un teritoriu pe altul", a subliniat Jean-Yves Le Drian, dand insa asiguraru ca "sunt luate toate masurile de precautie pentru a evita riscurile unui atac de acest fel".

"Suntem in razboi. Nu un razboi cu care istoria, in mod tragic, ne-a obisnuit. Nu, un razboi nou, extern si intern, unde teroarea este scopul principal si prima arma", afirma zilele trecute si premierul Manuel Valls.

"Poate exista de asemenea riscul de arme chimice sau bacteriologice", a spus el. Este "mai mult ca niciodata" timpul sa adoptam dosarul european al pasagerilor de avioane, a subliniat Manuel Valls.