Donald Trump, primul clasat in cursa pentru nominalizarea Partidului Republican la prezidentialele SUA din 2016, are o prezenta mare pe retelele de socializare, in special pe Twitter, unde tweet-urile sale in 140 de caractere sau mai putin nasc deseori controverse. Trump a comentat chiar prezenta sa pe Twitter, sustinand ca: ”Cineva mi-a spus ca sunt un Ernest Hemingway in 140 de caractere”,relateaza The Washington Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stiu foarte multe despre Facebook si Twitter. Cineva mi-a spus ca sunt un Ernest Hemingway in 140 de caractere. Poti sa crezi asta”, a declarat Trump in cadru unui eveniment din Carolina de Sud.

Magnatul american a sustinut ca de cele mai multe ori isi scrie singur tweet-urile, in timp ce alteori le dicteaza consilierilor sai. ”Sunt urmarit de aproape 5 milioane de oameni si in curand voi depasi acest numar, pentru ca atragem oameni [...] E ca si cum ai detine New York Times, dar fara sa pierzi bani. Este incredibil. Iti ofera multa putere”.

Trump a argumentat puterea pe care i-o ofera Twitter-ul vorbind despre cum si-a rugat urmaritorii de pe reteaua de socializare sa nu-l mai numeasca pe Abdelhamid Abaaoud, cel care a organizat atentatele din Paris, un maestru, ci sa foloseasca eticheta de fraier. Magnatul american a subliniat ca a doua zi mass-media americana nu a mai folosit titlul de maestru pentru cel care a orchestrat atacul terorist de saptamana trecuta.