Sapte dintre cele opt persoane retinute miercuri in timpul raidului politiei de la Saint-Denis, la periferia Parisului, au fost eliberate, in timp ce barbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie, ramane in arest preventiv, informeaza Mediafax.

Imagini de la atacul din ParisFoto: Captura DailyMail

Opt persoane au fost retinute in cadrul operatiunii fortelor franceze de la Saint-Denis, declansata miercuri dimineata, in cazul atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Dintre acestea, sapte persoane au fost eliberate, a informat sambata Parchetul francez. Barbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, ramane insa in arest preventiv, a precizat Parchetul, citat de AFP in pagina electronica.

Jawad Bendaoud declarase pentru AFP, chiar inainte de a fi arestat, in timpul raidului, ca a adapostit doua persoane "care veneau din Belgia" si care "voiau doar apa si sa se roage".

Arestul preventiv poate dura pana la 144 de ore, respectiv sase zile, in cadrul unei anchete teroriste sau in caz de amenintare iminenta.

Abaaoud, in varsta de 28 de ani, a fost ucis in raidul de la Saint-Denis, alaturi de alte doua persoane, intre care si o femeie, Hasna Aitboulahcen, care ar fi fost verisoara lui.