VIDEO Jihadistii Stat Islamic executa doi ostatici ca razbunare pentru loviturile aeriene lansate de Franta si Rusia. China condamna ferm acest "act salbatic"
Intensificare a presiunii asupra jihadistilor, aviatia rusa a primit ordin sa traga asupra camioanelor- cisterna care transporta produse petroliere in zonele controlate de grupul jihadist.
Franta, la randul sau, a anuntat ca portavionul francez Charles de Gaulle va fi "de la sfarsitul saptamanii", in estul Mediteranei, gata sa se angajeze cu avioane in Siria, o tara ravasita de mai mult de patru ani de un razboi foarte complex.
Cooperarea fara precedent impotriva Stat Islmic intre Moscova si Paris, care se opun in ceea ce priveste soarta presedintelui sirian Bashar al-Assad, este rezultatul atacurilor sangeroase din Paris si a doborarii aeronavei rusesti in Egipt, act revendicat de gruparea jihadista.
Intr-un anunt macabru, EI anunta in revista sa Dabiq ca a executat doi ostatici, un chinez si un norvegian pe care au anuntat ca i-au rapit in 10 septembrie si pentru care au cerut rascumparare. Dar, jihadistii nu au spus cand si unde au fost rapiti.
Dabiq a publicat fotografiile celor doi barbati legati la ochi si cu sangerari vizibile la cap, aparent impuscati, cu inscriptia: "Executati dupa ce au fost abandonati de catre natiunile lor si organizatiile infidele".
Beijingul a confirmat oficial, joi, moartea cetateanului sau Fan Jinghui. "China condamna ferm acest act salbatic" al IS, care "l-a ucis cu cruzime" pe ostaticul chinez, a declarat presedintele chinez Xi Jinping citat de agentia de stiri Xinhua. "Acesti criminali trebuie sa fie pedepsiti conform legii", a spus si Hong Lei, purtatorul de cuvant al diplomatiei chineze.
Prim-ministrul norvegian Erna Solberg a condamnat "atacul barbar".
"Nu avem in acest stadiu nici un motiv sa punem la indoiala continutul acestei fotografii", a psus Solberg. Oslo a confirmat faptul ca Ole-Johan Grimsgaard-Ofstad, in varsta de 48 de ani, a fost rapit la scurt timp dupa sosirea in Siria, la sfarsitul lunii ianuarie 2015.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul