Un barbat inarmat care a impuscat mortal doi soldati bosniaci si a ranit un altul s-a sinucis miercuri dupa ce politia i-a inconjurat casa situata la marginea capitalei Sarajevo, au anuntat autoritatile, informeaza Reuters citata de Agerpres. Atacatorul, identificat ca Enes Omeragic, a deschis focul cu o arma automata la o casa de pariuri din apropierea baracilor armatei in cartierul Rajlovac al capitalei, omorand doi militari bosniaci.

In timp ce a fugit de la locul faptei, el a tras de asemenea intr-un autobuz circuland pe o linie de transport in comun ranind un al treilea soldat.

Soferul autobuzului si doi pasageri au fost raniti de geamurile sparte, a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Sarajevo. 'Un foc tras contra unui membru al fortelor armate este un foc tras contra Bosniei-Hertegovina', a declarat Denis Zvizdic, prim-ministrul tarii balcanice, dupa o intalnire de urgenta a guvernului.

"Securitatea va fi ridicata la cel mai inalt nivel pentru a preveni astfel de incidente in viitor", a indicat Zvizdic, adaugand ca motivele atacatorului nu sunt cunoscute dar fac parte dintr-o investigatie oficiala.

Dupa incident, politia a inconjurat casa suspectului situata in apropiere. Dupa ce s-a auzit o explozie, politia a descoperit corpul atacatorului, a declarat comisarul de politie din Sarajevo Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au afirmat ca acesta devenise recent un aderent al miscarii musulmane ultraconservatoare salafite, adauga Reuters.