Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, ar fi murit miercuri in timpul asaltului organizat de fortele speciale franceze la Saint-Denis, au declarat pentru Washington Post, sub protectia anonimatului, doi oficiali europeni. Procurorul francez Francois Malios a declarat la cateva ore dupa operatiune ca nu poate da identitatea persoanelor omorate miercuri la fata locului, iar un oficial din cadrul fortelor de securitate franceze a refuzat sa confirme sau sa nege ca Abaaoud ar fi murit.

Lupta armata intre politie si teroristi langa BataclanFoto: Captura YouTube

Cu toate acestea, doi oficiali europeni au declarat pentru sursa citata, sub protectia anonimatului, ca au primit confirmare din partea autoritatilor franceze ca Abaaoud a fost omorat in timpul raidului.

Abdelhamid Abaaoud, un extremist belgian considerat presupusul organizator al atentatelor soldate cu 129 de morti, a murit in operatiunea desfasurata miercuri dimineata in capitala Frantei, au precizat sursele citate, care au preferat sa pastreze anonimatul inaintea unui eventual anunt oficial.

Nu este clar deocamdata cum a murit Abaaoud - daca a fost omorat de focurile de arma trase de politie, daca s-a sinucis sau daca a murit in explozia provocata de o femeie aflat in apartament.

Duap deflagratie, expertii au analizat scena - ferestre spulberate, podele distruse de exploxie - in cautarea de ADN si alte dovezi.

Abdelhamid Abaaoud este considerat organizatorul atentatelor comise pe 13 noiembrie la Paris, unde au fost ucise 129 de persoane, alte circa 400 fiind ranite.