Se vorbeste din nou despre o Europa cu doua viteze. Juncker: Va trebui sa reanalizam arhitectura europeana, avand in vedere un sistem de integrare diferentiata
"Cred ca, la un moment dat, nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state sa aiba aceeasi viteza de integrare si acelasi efort politic in aceeasi directie", a declarat Juncker, miercuri seara, in contextul negocierilor privind reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana.
"Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu se va intampla", dar va trebui sa revizuim organizarea, astfel incat unele state membre sa adopte anumite politici la viteze diferite, in functie de ceea ce vor, a adaugat Juncker, conform Reuters.
"Intr-o zi, va trebui sa reanalizam arhitectura europeana in sensul in care un anumit grup de tari sa adopte toate sistemele politice, impreuna, iar altele sa se pozitioneze pe o orbita diferita fata de nucleu", a precizat presedintele Comisiei Europene, marcand o manevra care probabil va fi perceputa favorabil la Londra.
Comisia Europeana va prezenta, in primele sase luni ale anului 2016, un proiect privind "drepturi sociale minime, comune, care sa fie aplicate in toate statele membre UE", a precizat Juncker, evocand o masura care probabil va atrage criticile Londrei.
Declaratiile lui Jean-Claude Juncker marcheaza o distantare clara de linia politica a fostului presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, care s-a opus unei Uniuni Europene cu "doua viteze".
Ajungerea la un acord privind reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu UE va fi o sarcina "dificila", avertiza, acum o saptamana, presedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Solicitarile Marii Britanii sunt foarte dure. Trebuie sa spun ca va fi cu adevarat o sarcina dificila sa ajungem la un acord", declara Donald Tusk, care va coordona negocierile cu Londra privind reformarea Uniunii Europene si reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Blocul comunitar. Tusk a atras atentia ca nu exista garantii privind ajungerea la un acord pana in decembrie in negocierile cu Marea Britanie.
Premierul britanic, David Cameron, a promis ca va organiza pana la sfarsitul anului 2017 un referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana. Liderul de la Londra a anuntat patru obiective in negocierile privind reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana - protejarea pietei unice in sensul respectarii intereselor economice britanice, intensificarea spiritului concurential al UE, limitarea procesului de integrare europeana si restrictionarea accesului angajatilor straini la indemnizatii sociale britanice.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Juncker e un mascarici grotesc. De ce noi europenii nu putem vota presedintele Comisiei Europene?? De ce acceptam ca ei sa se puna in pozitii de conducere dupa cum se inteleg ei intre ei, pe relatii, pile samd?? Ca dup-aia sa ne dea noua lectii de democratie?!
Gandeste-te la diferentele dintre salariile mici si cele mari in ambele situatii, precum si la numarul celor cu salarii mici si la numarul celor cu salarii mari in ambele medii.
Pur si simplu este statistic, mathematic imposibil sa tragi o concluzie comparand cele 2 medii.
Citeste putina statistica si ai sa vezi cat de mare este eroarea compararii mediilor.
Dar aici e vorba de media intregii populatii (populatie statistica). S-a luat total sume si s-a impartit la total persoane. In acest caz nu vorbim de o prelucrare statistica a unui esantion, ci avem valoare corecta, pentru ca s-a lucrat pe intreaga populatie.
Pentru ca noi nu suntem in stare nici macar la noi acasă sa ne alegem liderii.
In toata istoria postdecembrista nu am avut pe vreunul care sa ne reprezinte cu adevarat interesele.
Problema apare insa in dezinteresul practice al cetatenilor. Adica, nu este efficient deloc sa te plangi sau sa cveri lucruri prea generale.
In foarte putine cazuri cetatenii iau legatura cu partidele cu cereri concrete. Din pacate nici partidele nu se inghesuie sa genereeze dezbateri prea dese si, mai ales concludente.
Cel mai pregnant exemplu in acest sens este imensa diferenta intre Transilvania/Banat si Moldovalahia, de fapt o multitudine de diferente, de la planul economic, prin social si cultural, pana la atitudini si comportamente cotidiene privind munca, igiena, relatiile umane etc.
Sigur ca exista diferente culturale intre societatile ortodoxe, cele catolice si cele protestante.
Fostul pact de la Varsovia trebuie reinnoit urgent .
Sa facem un nou pact de la Varsovia, dar categoric fara Rusia, Ucraina si Belarus...si atunci e numai bine! ;)
Cu UE, noi, esticii, și în particular noi românii, am avut șansa să ieșim din sărăcie și să ne civilizăm (într-o mică măsură am și reușit).
Fără UE - sau, tehnic spus, în partea greșită a acesteia, cum propune Junghier - sărăcia va reveni în casa noastră.
Vestea proastă pentru Junghier și ai lui este că terorismul musulman se va concentra exclusiv pe vestul Europei. Unu la mână pentru că bună parte din teroriști au deja acte vest-europene în regulă. Doi la mână - pentru că imigrația musulmană (pe care nu o blamez în ansamblu, dar care conține fatalmente și elementele teroriste) va prefera Vestul bogat Estului sărac.
Dacă asta își dorește Junghier, noi suntem pregătiți cu mai multe lumânări, mai multe poze de profil FB, flori etc. Dar mai mult de atât nu știu cu ce vom mai putea ajuta.
ce vor face vestici apoi singuri cu Rusia la granita lor si cu produse de dumping din China?
Nu merge...pe termen lung toti din Europa vor pierde.