"Ca aliati NATO, sprijim tarile est-eropene care ar putea fi urmatoarele victime ale Kremlinului. Prezenta noastra militara la sol, pe apa si in aer in Polonia, Romania, Bulgaria si tarile baltice reprezinta un mesaj puternic de descurajare pentru Rusia", este mesajul transmis de Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, la Conferinta de Securitate de la Berlin, informeaza Departamentul de Stat al SUA.

Victoria NulandFoto: Departamentul de Stat

Oficialul american a vorbit, de asemenea, despre necesitatea combaterii terorismului si a amenintarii reprezentate de Statul Islamic, subliniind necesitatea stoparii finantarii teroristilor. Victoria Nuland spune ca este nevoie de "un raspuns puternic, folosindu-ne de toate resursele de care dispunem".

"Fie ca vorbim despre criza ucraineana, despre consolidarea NATO, despre imbunatatirea securitatii globale, prosperitatea noastra, Statele Unite si Europa au nevoie mai mult ca niciodata una de cealalta. Noi - comunitatea transatlantica - suntem mai puternice, mai sigure si mai prospere cand stam impreuna in fata relelor si provocarilor lumii de astazi", a subliniat oficialul american.