Fortele speciale ale politiei franceze au intervenit in forta miercuri dimineata in Saint Denis, in jurul orei 4, in incercarea de a captura mai multi suspecti care ar fi fost implicati in atentatele de la Paris. In cadrul asaltului, care a vizat un apartament, o femeie murit, dupa ce a detonat o vesta exploziva. O alta persoana a fost ucisa, fara sa se stie identitatea sa, potrivit Le Figaro.

Imagini din cartierul Saint Denis, unde are loc asaltulFoto: DailyMotion.com

Trei barbati au fost arestati dupa ce au fost scosi din apartament si alte patru persoane au fost arestate in exterior.

Cinci politisti au fost raniti usor si un caine politist a fost ucis. Niciun civil nu a fost ranit in schimbul de focuri.

Deocamdata, nu se stie daca prezumtivul creier al atentatelor, Abdelhamid Abaaoud, figureaza printre victime sau printre persoanele arestate.

Desfasurarea LIVETEXT a evenimentelor:

20:34 Cei doi principali suspecti in atentatele de la Paris, Abdelhamid Abaaoud si Salah Abdeslam nu figureaza printre cele opt persoane arestate, a declarat procurorul Francois Molins.

17:37 Statul Islamic anunta executarea a doi ostatici, un chinez si un norvegian

16:37Fratii Abdeslam fusesera interogati de politia belgiana, dar "nu aratau niciun semn al unei posibile amenintari"

16:15 Comisia Europeana a adoptat miercuri o serie de modificari legislative pentru inasprirea controlului armelor, subliniind urgenta unor noi reglementari in contextul amenintarii teroriste care planeaza asupra Europei.(AFP)

15:12 Hollande a cerut o mai buna inarmare a politistilor: Trebuie "protejati mai bine politistii municipali finantand echipamentele" si "oferind primariilor care o doresc arme ce vor fi luate din stocul politiei nationale"

14:40 Presedintele Francois Hollande cere francezilor sa nu cedeze "fricii" si "stigmatizarii"

14:20 Cine este 'vocea' atentatelor din Paris: Fabian Clain, un veteran al jihadismului francez, discipol al "Emirului Alb" si prieten cu Mohamed Merah

13:32 Procurorul Parisului, Francois Molins, confirma ca "trei persoane care se aflau in apartament" au fost arestate. Femeia care s-a detonat este "in curs de identificare". Un alt terorist decedat a fost "gasit la finalul operatiunii, atins de proiectile". alte doua persoane au fost gasite "ascunse in daramaturi".

Alte doua persoane au fost arestat, "cea care a furnizat locuinta si o cunistinta a sa", a precizat procurorul, care nu a dorit sa precizeze vreo identitate.

Prezenta lui Abdelhamid Abbaoud, prezumtivul creier al atentatelor din Paris, nu a fost nici ea confirmata.

13:15 Fortele de ordine au intrat si in biserica St Denis de l'Estree, numita si biserica Noua, dupa ce au spart o usa laterala cu ajutorul unui topor, scrie Le Figaro.

13:12 Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, se afla la Saint-Denis. Acesta a precizat ca nu poate preciza identitatea persoanelor arestate

12:34 Sapte arestari, in total, la Saint-Denis, dintre care trei in apartamentul vizat de asaltul politiei

12:30 Asaltul de la Saint-Denis s-a terminat, anunta AFP

12.20 Operatiunea politiei se apropie de final, relateaza France 24 si BBC

12.15 Teroristii care fac obiectul operatiunii din St Denis ar fi vrut sa vizeze cartierul de afaceri La Defense, spun surse citate de Reuters. Informatiile sunt insa contradictorii.

12.10 Sapte persoane sunt audiate in cadrul operatiunii din St Denis: trei teroristi si patru suspecti, relateaza iTele, citata de Le Parisien. Riveranii din cateva cladiri sunt evacuati pentru siguranta lor.Un ciobanesc belgian in varsta de sapte ani, caine politist, a fost omorat in operatiune.

12.05 Un al doilea suspect a fost omorat in asaltul asupra unui apartament din St Denis, spun surse din politie (Guardian). Pana in prezent autoritatile confirmasera doar moartea femeii care s-a detonat

12:00 Consiliul francez al cultului musulman, organism reprezentativ al islamului, va difuza in cele circa 2.500 de moschei din Franta un "text solemn" care sa condamne "fara ambiguitate" orice "forma de violenta sau de terorism", pentru ruga de vineri.

11.50 Un om a fost arestat in zona asaltului in St Denis, foarte aproape de Stade de France. S-au auzit focuri de arma cateva zeci de minute (BFMTV)

11.25 Politia a blocat strazile din zona

11.15 Politia franceza anunta pe Twitter ca asaltul continua si cinci politisti au fost raniti usor (Guardian)

10.14 Cinci arestari in operatiunea antitero din Saint Denis. (Le Figaro)

9.46 Trei arestari au avut loc in cursul operatiunii de miercuri dimineata.

9.45: Noi imagini video inregistrate de un localnic

9.24: Doua persoane au fost arestate in cursul raidului, anunta Politia

9.22 Premierul francez Manuel Valls si ministrul de Interne Bernard Cazeneuve au ajuns miercuri dimineata la Palatul Elysee, resedinta oficiala a presedintelui Frantei, Francois Hollande.

9.16 5-6 explozii s-au auzit miercuri dimineata in zona Saint Denis.

9.05: Raidurile din Paris (Saint Denis) au inceput in jurul orei 4 dimineata. Un locuitor al imobilului vizat a relatat pentru Le Figaro ca in apartamentul suspect au intrat marti seara trei persoane: doi barbati si o femeie. Ei nu i-au atras atentia prin semne particulare

9.03: Perchezitii masive au loc in Toulouse si regiunea Ariege, unde s-au dezvoltat mari retele de islamisti radicalizati. Perchezitiile nu vizeaza suspecti in atentatele de vineri noaptea, ci demantelarea retelelor

Ora 9.01: Doi presupusi teroristi, intre care o femeie kamikaze, au murit in urma asaltului, scrie Figaro. Femeia s-a aruncat in aer cu explozibilul pe care il avea asupra sa. In imobil mai este un suspect

Ora 8.57: Politia le recomanda locuitorilor din zona sa nu iasa din case

Ora 8.56: Zona este intesata de militari, veniti in sprijinul politistilor (Le Figaro)

Ora 8.55: Nu exista certitudinea ca Abdelhamid Abaaoud este in imobilul aflat sub asalt (Le Figaro)

Ora 8.51: Exista raniti in randul politistilor, scrie AFP.

Context:

Saint Denis, locul raidului antiterorist

Saint Denis, locul raidului antiterorist

Foto: Google Maps

Raidul antiterorist are loc in suburbia Saint Denis din nordul Parisului, unde scolile au ramas inchise miercuri.

Tinta atacului este Abdelhamid Abaaoud, cetatean belgian in varsta de 28 de ani, membru activ al organizatiei jihadiste Statul Islamic din Siria, care ar fi presupusul creier al valului de atentate de vinerea trecuta din centrul Parisului.