Un palestinian a deschis focul asupra unor soldati israelieni inainte de a fi impuscat marti in Cisiordania, a anuntat armata, adaugand ca alti doi agresori au fost arestati, relateaza AFP si Agerpres.

Soldati au scapat nevatamati in urma atacului comis in apropiere de satul palestinian Turmus Ayya, la nord-est de Ramallah, a precizat armata intr-un comunicat.

"S-a tras cu gloante" asupra unei patrule a armatei, iar "fortele au ripostat deschizand focul", a adaugat aceasta. Un agresor a fost "lovit si alti doi suspecti au fost arestati la fata locului".

Oficiali militari au confirmat moartea unuia dintre agresori.

Responsabili din randul securitatii palestiniene au confirmat, de asemenea, moartea palestinianului, precizand ca el se afla la bordul unei masini in momentul atacului.

Surse medicale palestiniene l-au identificat ca fiind Mohammad Salah, 24 de ani, originar din satul Arura, nu de parte de Turmus Ayya.

Acest atac este cel mai recent din ciclul de violente declansat la inceputul lunii octombrie intre israelieni si palestinieni.

Luni, doi palestinieni au fost ucisi in ciocniri cu armata israeliana care intervenise in tabara de refugiati Qalandiya din Cisiordania pentru a demola casa autorului unui atentat anti-israelian.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a decis sa accelereze demolarile punitive pentru a raspunde la intensificarea violentelor care au facut, de la 1 octombrie, 84 de morti de partea palestiniana, printre care un arab israelian, si 12 de partea israeliana. Majoritatea palestinienilor au fost ucisi incercand sa atace sau atacand, potrivit Israelului.