Secretarul de stat american, John Kerry, sosit luni seara la Paris pentru a face dovada "relatiei puternice" dintre Statele Unite si Franta, a promis ca cele doua tari "vor lupta si invinge impreuna" gruparea Statul Islamic, care a revendicat atentatele comise vineri la Paris, noteaza AFP si Agerpres.

"Statele Unite si Franta nu sunt doar prietene, ele formeaza o familie", a subliniat seful diplomatiei americane - francofon si francofil-, care urmeaza sa fie primit marti de presedintele Francois Hollande si de ministrul de externe, Laurent Fabius.

In fata ambasadei americane iluminata in culorile Frantei, secretarul de stat a exprimat "determinarea" celor doi aliati de a lupta impotriva terorismului, vorbind pe rand in franceza si engleza.

"Vom invinge Daech (acronimul arab pentru Statul Islamic) si pe toti cei care impartasesc ideologia sa condamnabila", a afirmat John Kerry in fata presei. "Vom lupta impreuna impotriva lor si vom invinge", a continuat el.

"In orasul luminilor, intunericul nu va invinge niciodata. Istoria sta marturie, Parisul a cunoscut vremuri mai intunecate. Si le-a depasit", a subliniat el, inainte de a lansa in franceza "Traiasca Franta si prietenia cu America".

In cursul acestei vizite, care nu a fost anuntata dinainte din motive de securitate, la trei zile dupa atentate, John Kerry "va reafirma angajamentul Americii pentru relatia noastra puternica cu Franta", a spus purtatorul sau de cuvant, John Kirby, la sosirea sefului diplomatiei americane din Turcia unde a participat la summitul G20.

Anterior, presedintia Frantei a anuntat ca Francois Hollande il va primit pe oaspetele american marti dimineata, mai scrie AFP.