Partidul populist german "Alternative fur Deutschland" (AfD) este in prezent creditat cu 10,5% din intentiile de vot, fapt ce il plaseaza pe locul al treilea intre fortele politice din Germania, dupa conservatorii condusi de Angela Merkel si social-democrati, potrivit unui sondaj publicat marti de cotidianul Bild, scrie AFP, citata de Agerpres.

Aceasta ancheta, desfasurata de institutul INSA pe un esantion de 2.057 de persoane, a fost realizata de vineri, ziua atentatelor de la Paris, pana luni.

Intr-un sondaj de saptamana trecuta, partidul obtinea 9% din voturi. Potrivit acestei noi anchete de opinie, AfD a progresat intre timp cu 1,5 puncte, ajungand la 10,5% din voturi in ipoteza in care alegerile pentru Bundestag (camera inferioara a parlamentului federal) ar avea loc duminica.

Pragul electoral pentru a intra in parlament este de 5%.

Rezultatul face din AfD "a treia forta" politica din Germania, dupa conservatorii (CDU/CSU) cancelarului Angela Merkel (35%) si social-democratii din SPD (23,5%), precizeaza Bild.

Partidul AfD se opune politicii de primire a migrantilor, dusa de Angela Merkel, in timp ce in tara ar putea sosi peste un milion de solicitanti de azil in acest an.

Prezidat de Frauke Petry, AfD organizeaza constant in Germania manifestatii impotriva refugiatilor. La 7 noiembrie, aproape 5.000 de persoane au luat parte la Berlin la una dintre manifestatii care a avut ca deviza "Azilul are limite -Cartonas rosu pentru Merkel".