Franta pregateste desfiintarea moscheilor radicale, un proiect de hotatare in acest sens urmand sa fie analizat in consiliul ministrilor, a anuntat duminica ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve, la doua zile dupa atentatele seria de atentate simultane de la Paris, soldate cu 129 de morti si 352 de raniti, anunta AFP si Agerpres.

"Am angajat demersuri si va exista o deliberare in acest sens in consiliul ministrilor, dizolvarea moscheilor in care unii actori lanseaza apeluri si profereaza ura. Totul trebuie pus in aplicare cu cea mai mare fermitate", a afirmat oficialul francez.

Bernard Cazeneuve a amintit, de asemenea, "cresterea foarte semnificativa a mijloacelor" serviciilor de informatii chiar inaintea atentatelor de vineri, cu "1.500 de posturi create", "aproape 233 de milioane de euro investite" si "noi dispozitii legislative". "Intrebarea care se pune este daca, in contextul razboiului in care traim, trebuie sa mergem mai departe de aceasta. Raspunsul a fost dat de presedinte si de primul ministru: da, trebuie. Starea de urgenta acorda mijloace: consemnarea la domiciliu, perchezitii. Toate aceste mijloace vor fi pe deplin utilizate", a adaugat el.

"Oricare ar fi precautiile pe care le luam in fata barbarilor care au declarat razboi, riscul zero nu exista", a amintit ministrul, asigurand ca "acest razboi va fi castigat de Republica Franceza, prin democratie, prin valorile pe care le promovam si prin fermitatea pe care o acordam actiunii noastre".

Bernard Cazeneuve le-a cerut francezilor "sa continue sa traiasca", pentru ca "ceea ce teroristii vor sa ne impuna prin spaima este refuzul de a trai asa cum am facut-o pana in prezent cu modelul nostru de civilizatie, iubirea noastra de libertate, de cultura, de a trai impreuna".