Autoritatile de la Atena au dat publicitatii, duminica seara, numele titularului pasaportului gasit langa trupul neinsufletit al unuia dintre presupusii autori ai atentatelor de la Paris: Ahmad alMohammad, cetatean sirian in varsta de 25 de ani, care ceruse azil la sosirea in Grecia, in luna octombrie, informeaza AFP.

Ministrul grec pentru politici de migratie, Iannis Mouzalas, a anuntat ca pasaportul pe numele lui Ahmad alMohammad fusese inregistrat pe insula Leros, in apropiere de coastele Turciei, pe 3 octombrie, iar sirianul a parasit Grecia la o data necunoscuta, fiind reperat ultima data in Croatia.

Oficialul de la Atena a mai precizat ca Ahmad alMohammad este singura persoana in legatura cu care Grecia a primit o solicitare din partea autoritatilor franceze, dupa seria de atentate care a lovit vineri seara Parisul.

O sursa franceza a declarat pentru AFP ca deocamdata nu este clar daca proprietarul pasaportului este unul dintre cei trei kamikaze autori ai atacului de pe Stade de France din Paris.

132 de morti si 352 de raniti este bilantul valului de atentate simultane care a lovit vineri seara Parisul.