Franta a efectuat, duminica, 20 de raiduri aeriene bombardand Raqa, oras din nordul Siriei si fief al organizatiei teroriste Statul Islamic, a anuntat ministrul francez al Apararii, citat de AFP. Bombardamentele vin la doua zile de la seria de atentate simultane care au lovit Parisul, soldate cu 132 de morti si 352 de raniti.

"Tintele lovite si distruse sunt un post de comanda al Statului Islamic, un centru de recrutare si un depozit de arme si munitii, precum si un camp de antrenament", a precizat ministrul francez al Apararii.

Franta este in razboi si isi va lovi dusmanul, organizatia terorista Statul Islamic, care a revendicat atentatele de vineri seara de la Paris, a declarat sambata premierul francez Manuel Valls. El a promis "distrugerea" Statului Islamic. "Suntem in razboi, vom actiona si vom lovi acest inamic" jihadist "pentru a il distruge", in Franta, in Europa, in Siria si in Irak, a declarat Valls la postului de televiziune TF1, adaugand ca raspunsul francez va fi la "acelasi nivel" al atacului de la Paris.