Sambata, in fata salii Bataclan, unde si-au pierdut viata 87 de persoane, un barbat a venit cu o motocicleta care avea atasat un pian, a cantat piesa “Imagine” a lui John Lennon si a plecat. Barbatul, care a emotionat prin gestul sau intreaga lume, se numeste Davide Martello si a condus peste 600 de kilometri pe timp de noapte pentru ca a simtit ca este datoria lui sa plateasca un tribut victimelor atacurilor de la Paris, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cand primele explozii s-au auzit la Paris, Martello era intr-un pub din orasul Konstanz (Germania) si se uita la meciul amical de fotbal dintre selectionatele Frantei si Germaniei. In cateva minute de la aflarea vestii, barbatul in varsta de 34 de ani a decis sa isi puna pianul in remorca si sa porneasca spre Paris.

“L-am sunat pe prietenul meu ca sa-i spun, m-am suit in masina si am condus toata noaptea. Am stiut ca trebuie sa fac ceva. Am vrut sa merg acolo pentru a incerca sa aduc alinare si sa ofer un semn de speranta. (...) Nu-i pot aduce pe cei morti inapoi, dar pot sa-i inspir pe ceilalti prin muzica. Cand oamenii sunt inspirati, pot face orice. Din acest motiv am cantat ‘Imagine’.”, le-a spus Davide Martello jurnalistilor de la The Guardian.

Martello este cunoscut pentru calatoriile sale facute in zonele de conflict. El a cantat in trecut la locul tragediei de la Charlie Hebdo si in timpul revolutiei Euro Maindanului de la Kiev. De asemenea, a fost vazut la protestele de la Taksim din Istanbul si in timpul razboiului civil de la Donetsk. Potrivit site-ului acestuia, obiectivul sau este sa cante in fiecare capitala a lumii cu pianul sau.

Piesa "Imagine”, compusa de fostul membru Beatles, John Lennon, ucis de un fanatic care voia doar sa fie cunoscut, pledeaza pentru o lume fara motive de a ucide, fara religie.

Cel putin 87 de persoane ce venisera la Bataclan pentru un concert rock au fost ucise vineri noaptea de atacatorii sinucigasi ai Statului Islamic.