Omar Ismail Mostefai, cetatean francez in varsta de 29 de ani, nascut la Paris, este unul dintre cei trei teroristi kamikaze care au ucis vineri seara 89 de oameni in atacul comis la sala de concerte Bataclan din centrul capitalei Frantei. Omar Ismail Mostefai a fost identificat pe baza amprentelor prelevate de pe o bucata din degetul sau, gasita in sala de concerte, anunta AFP. Omar Ismail Mostefai s-a nascuta la Courcouronnes, o suburbie a Parisului, si ar fi calatorit cateva luni in Siria in perioada 2013-2014.

6 persoane din anturajul lui Omar Ismail Mostefai, inclusiv membri ai familiei, sunt interogate duminica de anchetatori.

Omar Ismail Mostefai a fost condamnat in trecut pentru cateva infractiuni minore si se afla in evidenta serviciilor secrete franceze ca simpatizant islamist, insa nu era pus sub urmarire in vreun dosar.

129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare critica, este bilantul valului de atentate comise simultan vineri seara in mai multe zone ale Parisului, care au vizat restaurante, o sala de concerte si zona adiacenta Stade de France. Sambata seara, politia franceza a anuntat ca a descoperit, langa trupul neinsufletit al unuia dintre autorii atentatelor de la Paris, un pasaport pe numele unui imigrant sirian inregistrat pe o insula din Grecia la sosirea pe teritoriul Uniunii Europene, in luna octombrie.

Politia greaca a confirmat ca doi refugiati inregistrati anul acesta ca solicitanti de azil in Grecia sunt cautati in legatura cu atentatele de la Paris.

Trei persoane au fost arestate sambata la Bruxelles in legatura cu atentatele de la Paris.

Atentatele de la Paris au fost comise de trei echipe de teroristi foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins. Toti atacatorii erau dotati cu pusti Kalasnikov si cu dispozitive explozive.