132 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare critica, este bilantul valului de atentate comise simultan vineri seara in mai multe zone ale Parisului, care au vizat restaurante, o sala de concerte si zona adiacenta Stade de France. Cinci persoane au fost arestate duminica la Bruxelles in legatura cu atacurile de la Paris. De asemenea, Politia franceza a anuntat pe Twitter ca este in cautarea unui barbat nascut in Belgia, pe nume Abdeslam Salah, acesta si doi frati ai sai fiind suspectati de implicare in atacuri. Autoritatile de la Atena au dat publicitatii, duminica seara, numele titularului pasaportului gasit langa trupul neinsufletit al unuia dintre presupusii autori ai atentatului de pe Stade de France: Ahmad alMohammad, cetatean sirian in varsta de 25 de ani, care ceruse azil la sosirea in Grecia, in luna octombrie. Deocamdata nu este clara implicarea acestuia in atac. Autoritatile franceze l-au identificat pe unul dintre trei teroristi kamikaze care au ucis vineri seara 89 de oameni in atacul comis la sala de concerte Bataclan: Omar Ismail Mostefai, cetatean francez in varsta de 29 de ani, nascut la Paris. Liderii G20, reuniti duminica in Antalya, au anuntat ca vor lua masuri impotriva circulatiei in crestere a teroristilor straini, masuri care pornesc de la gestionarea frontierelor pana la consolidarea securitatii aeriene. Luxemburg, detinatoarea presedintiei UE, a convocat o intalnire de urgenta a ministrilor de interne europeni pe 20 noiembrie, la solicitarea Frantei.

Parisul dupa atacuriFoto: HotNews.ro

Desfasurarea LIVE TEXT a evenimentelor de duminica:

02.36Ahmad alMohammad, cetatean sirian care ceruse azil in Grecia in octombrie, este titularul pasaportului gasit la locul atentatului de pe Stade de France.

0.33Franta a lansat bombardamente masive asupra orasului sirian Raqa, fief al organizatiei teroriste Statul Islamic.

21.19Bilantul victimelor a urcat la 132 de morti

21.09Unul dintre cei trei frati suspectati de implicare in atacurile din Paris, vanat de politia franceza

20.30Panica in apropierea salii Bataclan dupa ce s-a crezut ca s-au auzit focuri de arma

19.00Un grup condus de un apropiat al lui Jihadi John ar fi planuit un atac in Istanbul in paralel cu cel din Paris

17.20 Liderii G20, reuniti duminica in Antalya, Turcia, au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atacurilor de la Paris.

16.39Luxemburg, detinatoarea presedintiei UE, a convocat o intalnire de urgenta a ministrilor de interne europeni pe 20 noiembrie, la solicitarea Frantei

16.30Doi dintre atacatorii de vineri venisera din Bruxelles a anuntat postul de televiziune public din Belgia, citand procuratura federala

14.34 Cinci persoane au fost arestate la Bruxelles in legatura cu atentatul de la Paris. (AFP)

14.25 Franta cere convocarea unui Consiliu extraordinar al ministrilor de Interne din UE pe 20 noiembrie, la Bruxelles, pentru a consolida lupta impotriva terorismului, dupa atacurile de la Paris. (AFP)

14.15 La Ambasada Frantei s-au adunat in jur de 150 - 200 de persoane, printre care si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea si Serban Nicolae (PSD) care asteapta sa semneze in cartea de condoleante.

13.35 Razboiul declarat de catre barbarie nu este doar impotriva Frantei, ci este contra unor valori comune si a viitorului european comun, iar francezii nu se vor preda niciodata, a declarat duminica Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti, citat de Agerpres.

13.30 Corpurile a 103 victime au fost identificate, 20-30 sunt inca neidentificate, a anuntat premierul francez Manuel Valls. (AFP)

13.15 Cateva pusti Kalashnikov, de acelasi tip ca si cele utilizate in atacul terorist de vineri seara de la Paris, au fost gasite in masina abandonata descoperita intr-o suburbie a Parisului.

12.33 Barack Obama promite ca va "dubla eforturile" pentru eliminarea Statului Islamic. (AFP)

11.50Ismail Omar Mostefai, unul dintre cei trei teroristi kamikaze care au ucis vineri 89 de oameni in sala de concerte Bataclan din centrul Parisului, avea 29 de ani si se nascuse la Paris. Mostefai ar fi calatorit cateva luni in Siria, in perioada 2013-2014. El a fost identificat dupa amprentele prelevate de pe o bucata din degetul sau, gasit in sala de concerte Bataclan. 6 apropiati ai tanarului sunt interogati duminica, potrivit AFP.

11.42 Numerori cetateni straini, printre victimele atacurilor. Pe lista mortilor se gasesc cetateni belgieni, spanioli, portughezi, britanici, tunisieni, cilieni, mexicani si americani, scrie AFP. Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat sambata ca doi cetateni romani si-au pierdut viata in atacuri si alti doi au fost raniti usor.

11.20 Vesta cu explozibil a unuia dintre atacatorii de pe Stade de France a fost descoperita la controlul de la intrarea pe stadion, iar in acel moment barbatul a detonat explozibilul, scrie Wall Street Journal. Trei minute mai tarziu, un al doilea atacator kamikaze s-a aruncat in aer in afara stadionului. Un al treilea atacator sinucigas a detonat explozibil la un restautant McDonald din apropiere.

Politia greaca a confirmat ca doi refugiati inregistrati anul acesta ca solicitanti de azil in Grecia sunt cautati in legatura cu atentatele de la Paris.

Trei persoane au fost arestate sambata la Bruxelles in legatura cu atentatele de la Paris.

Atentatele de la Paris au fost comise de trei echipe de teroristi foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins. Toti atacatorii erau dotati cu pusti Kalasnikov si cu dispozitive explozive.