129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare critica, este bilantul valului de atentate comise simultan vineri seara in mai multe zone ale Parisului, care au vizat restaurante, o sala de concerte si zona adiacenta Stade de France. Atacurile au fost revendicate sambata de gruparea Statul Islamic.

Filmul atacurilor:

Ora 21:20: Un atacator sinucigas detoneaza o centura exploziva in apropierea uneia dintre portile Stade de France, in cartierul Saint-Denis (nordul Parisului), unde presedintele Frantei si seful diplomatiei germane urmareau meciul amical de fotbal dintre selectionatele celor doua tari. In explozie si-a pierdut viata un trecator, precum si teroristul kamikaze.

Ora 21:25: In arondismentul XX al Parisului, la intersectia strazilor Bichat si Alibert, barbati inarmati au deschis focul asupra clientilor aflati pe terasele barului "Le Carillon" si a restaurantului "Petit Cambodge", ucigand 15 persoane si ranind grav 10.

Ora 21:30: In afara Stade de France, un al doilea atacator kamikaze detoneaza bomba pe care o avea asupra sa, pierzandu-si viata.

Ora 21:32: Mai multi indivizi deschid focul in fata barului "A La Bonne Biere", situat la intersectia strazilor Fontaine au Roi si Faubourg du Temple, in arondismentul XXI, ucigand cinci oameni si ranind grav opt.

Ora 21:36: Barbati inarmati ucid 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului "La Belle Equipe" de pe Rue de Charrone. In atac au mai fost raniti grav noua oameni.

Ora 21:40: Un atacator sinucigas se arunca in aer in interiorul restaurantului "Le Comptoir Voltaire" de pe bulevardul Voltaire, situat tot in arondismentul XXI, ranind grav o persoana.

Ora 21:40: O masina se opreste in fata salii de concerte din Bataclan. Mai multi barbati inarmati intra in sala, in timpul unui concert sustinut de formatia americana de rock Eagles of Death Metal, si deschid focul la intamplare in directia multimii, ucigand 89 de oameni si ranind multi altii. Atacatorii fac referiri la situatia din Siria si Irak.

Ora 21:53: Un al treilea atacator sinucigas se arunca in aer in apropiere de Stade de France.

Sambata, 14 noiembrie:

Ora 00:20: Fortele de securitate franceze dau asaltul asupra salii de concerte din Bataclan, in incercarea de a-i elibera pe cei aflati inauntru. Trei atacatori sunt ucisi: unul este impuscat de fortele de ordine, iar alti doi se arunca in aer, detonandu-si centurile explozive pe care le aveau asupra lor.