Politica Frantei in Orientul Mijlociu a contribuit la expansiunea terorismului, a afirmat sambata presedintele sirian Bashar al-Assad, dupa atentatele care au ucis 128 de oameni la Paris, atacuri revendicate de Statul Islamic, scrie AFP, citand agentia siriana de presa SANA.

Bashar al-AssadFoto: Agerpres

"Politicile gresite adoptate de tarile occidentale, printre care si Franta, in regiune, au contribuit la raspandirea terorismului", a acuzat liderul sirian.

"Atacurile teroriste care au vizat capitala Frantei nu trebuie separate de ceea ce s-a intamplat recent la Beirut si de ceea ce se intampla de 5 ani in Siria", a adaugat Bashar al-Assad.

Presedintele sirian a facut aceste declaratii in timp ce a primit o delegatie franceza condusa de deputatul de opozitie Thierry Mariani.

Statul Islamic a revendicat, sambata, atacurile de la Paris, subliniind ca Franta ramane una dintre principalele sale tinte.

Franta participa de peste doi ani la coalitia internationala impotriva Statului Islamic in Irak si efectueaza lovituri aeriene in Siria din octombrie.