WhatsApp se apropie de cifra de un miliarde de utilizatori extrem de rapid, iar tarile din Asia sunt printre cele mai importante pentru serviciul detinut de Facebook. Dovada a popularitatii acestuia este o declaratie facuta de curand de ministrul comertului din Indonezia, scrie Playtech.

Dupa cum scrie site-ul Tech in Asia, Thomas Lembong a apelat la o metoda interesanta pentru a-si indeplini atributiile. "I-am informat pe cei de la Facebook ca eu imi conduc ministerul prin WhatsApp", a declarat Lembong de curand.

Din cate se pare, acesta apreciaza criptarea de tip end-to-end folosita de WhatsApp, care ar trebui sa ingreuneze cu mult treaba celor care ar incerca sa interceptez mesajele trimise de utilizatori. Din pacate, insa, lucrurile nu sunt atat de simple. In urma unui studiu efectuat de Heise, o companie germana specializata de pe securitate, a iesit la iveala faptul ca WhatsApp ar avea unele probleme importante.

Astfel, in versiunea de Android, WhatsApp foloseste, intr-adevar, criptarea end-to-end (este vorba, mai exact, de protocolul TextSecure). Insa in cazul in care un utilizator de Android trimite un mesaj unui utilizator iOS, WhatsApp se foloseste doar de o forma de criptare RC4. Este nevoie de un anume efort pentru a face acest lucru, insa un hacker poate astfel decripta mult mai usor mesajele.

Mai mult decat atat, nu putem sti exact daca metoda de criptare end-to-end este folosita intotdeauna. WhatsApp o poate dezactiva, iar unii oameni au sugerat ca acest lucru se poate intampla in cazul in care autoritatile fac o solicitare. In prezent, desi este folosit de peste 900 de milioane de oameni, WhatsApp nu are decat 50 de angajati.