Gruparea jihadista sunnita Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigas care a facut joi 41 de morti si aproape 200 de raniti intr-un bastion al Hezbollahului siit libanez dintr-o suburubie in sudul Beirutului, relateaza AFP si Agerpres.

"Soldati ai califatului au reusit sa arunce in aer o motocicleta capcana pe care o parcasera langa o adunare "rafida" (termen peiorativ care ii desemneaza pe siiti) la Bourj al-Barajne", a afirmat SI intr-un comunicat dat publicitatii pe internet.

"Dupa ce apostatii au fugit la locul atentatului, unul din cavalerii martiriului a detonat centura sa cu explozivi in mijlocul grupului", a adaugat documentul.

Revendicarea nu a putut fi autentificata, insa comunicatul are forma obisnuita a revendicarilor gruparii extremiste si a circulat pe conturile jihadiste on-line.

Versiunea oferita de SI asupra atentatelor difera de cea a armatei libaneze.

Potrivit acesteia, "un terorist si-a detonat centura cu explozivi (...) inainte ca un altul sa se arunce in aer in apropiere de locul primului atentat, fapt ce a facut numeroase victime".

Intr-un comunicat, armata a precizat ca a fost descoperit corpul unui alt terorist kamikaze care nu a reusit sa detoneze centura cu explozivi la locul atacurilor.

In Siria vecina, membri ai Hezbollahului lupta alaturi de fortele guvernamentale impotriva rebelilor si jihadistilor, printre care si Statul Islamic.