Slovenia se alatura grupului select de tari europene care si-au fortificat granitele, tocmai pentru a stavili fluxul urias de migranti. Astfel, autoritatile slovene au inceput, miercuri, construirea unui gard de sarma ghimpata la frontiera cu Croatia, intr-un efort de a opri migrantii sa treaca ilegal granita in drumul lor spre tarile din Europa Occidentala, informeaza Mediafax.

Gardul de sarma ridicat in calea refugiatilorFoto: Captura YouTube

"Bariera metalica nu are ca scop blocarea drumului imigrantilor care vor sa vina in Slovenia. Este vorba de dirijarea lor spre puncte de trecere", a declarat Bostijan Sefici, secretar de stat in Ministerul de Interne.

Frontiera sarbo-croata a fost tranversata de peste 180.000 de migranti de la jumatatea lunii octombrie si pana acum, atunci cand Ungaria si-a sigilat si granita cu Croatia, un stat membru al Uniunii Europene.

Premierul Sloveniei, Miro Cerar a sustinut, marti, ca punctele vamale de trecere a granitei vor ramane deschise, gardul de sarma avand ca scop controlarea fluxului migratoriu. Slovenia este cea mai mica tara europeana tranversata de refugiatii care incearca sa ajunga in tarile vestice, scrie The Guardian.