Autoritatile din Slovenia au dus miercuri dimineata camioane cu sarma la granita cu Croatia pentru a incepe construirea unui gard cu ajutorul caruia sa controleze mai bine fluxurile de migranti, scrie Reuters.

Marti premierul sloven Miro Cerar declarase ca tara sa, devenita principala poarta de intrare a migrantilor in zona Schengen dupa ce Budapesta a inchis frontiera sa cu Croatia, va instala la frontiera cu Croatia 'obstacole tehnice temporare' pentru a controla mai bine afluxul de migranti,

"Aceste obstacole, printre care si un gard daca va fi necesar, vor avea drept scop sa-i dirijeze pe migranti spre posturile de frontiera', a precizat seful guvernului sloven.

Miro Cerar a justificat masura prin perspectiva unui nou aflux de 30.000 de persoane in urmatoarele zile.

El a precizat insa ca punctele de trecere a frontierei vor ramane deschise. "Nu inchidem frontiera. Vrem sa asiguram un flux controlat si sigur de migranti si sa prevenim o catastrofa umanitara", a precizat Cerar.

Peste 170.000 de migranti si refugiati din Orientul Mijlociu, Asia si Africa au trecut granita in Slovenia de la jumatatea lui octombrie.