Un politist iordanian a deschis focul, luni, intr-un centru de antrenament al politiei situat la est de capitala Amman, ucigand doi instructori americani si un altul sud-african, inainte de a fi impuscat mortal de colegi, a informat purtatorul de cuvant al guvernului iordanian, potrivit AFP.

Politistul, Anwar Abou Zeid, a ranit alti doi instructori americani si patru iordanieni, inainte de a fi ucis de colegii sai, a adaugat Mohammed Momani.

El avea gradul de capitan si n-avea "nicio legatura cu organizatii teroriste", a afirmat o sursa apropiata familiei sale.

"O ancheta este in curs pentru a stabili motivatiile si circumstantele crimei", a precizat Momani, care este si ministru al Informatiei.

Atacul a avut loc la Centrul international iordanian pentru antrenamentul politiei, in regiunea Al-Mowaqer, la aproximativ 30 de kilometri est de Amman. Unitati ale politiilor irakiene si palestiniene au fost antrenate acolo in trecut.

Cei trei instructori ucisi aveau un contract pentru antrenarea politiei iordaniene, a precizat ministrul, citat de agentia iordaniana Petra.

Iordania este un aliat strategic al Statelor Unite in Orientul Mijlociu si participa la coalitia condusa de americani impotriva gruparii Statul Islamic.

Ambasada SUA la Amman nu a facut inca niciun comentariu asupra incidentului, mentionand doar ca se afla "in contact cu autoritatile iordaniene competente".

Familia atacatorului, "in stare de soc", era interogata de serviciile de securitate, a adaugat sursa apropiata acesteia.