Germania trebuie sa manifeste mai mult angajament in ceea ce priveste protejarea granitelor UE, a declarat presedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit unui interviu publicat in ziarul Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

Donald TuskFoto: Agerpres/Xinhua

"Inteleg daca Germania are dificultati in stabilirea unui regim strict la granitele sale ca urmare a unor motive istorice", a declarat Tusk citat de Welt am Sonntag.

"Dar responsabilitatea Europei de a conduce se aplica si in cazul Germaniei pentru a controla granitele externe ale Europei, cu fermitate atunci cand este necesar, in cadrul unei uniuni paneuropene", a explicat responsabilul UE.

Fostul premier polonez urmeaza sa aiba o intrevedere cu cancelarul german Angela Merkel duminica seara la Berlin. Tari est-europene, intre care Polonia, au afirmat in mod repetat ca actiunea Germaniei privind criza imigrantilor nu ar trebuie sa se concentreze numai pe procesarea si primirea refugiatilor, ci pe limitarea influxului acestora la cele mai indepartate granite ale UE.