Administratia Francois Hollande a anuntat, joi, ca va trimite portavionul Charles de Gaulle in zona Orientului Mijlociu pentru participarea la operatiunile de combatere a organizatiei teroriste Stat Islamic in Siria si Irak, informeaza site-ul publicatiei L'Express, citat de Mediafax.

Anuntul a fost facut, joi, dupa o intalnire a Consiliului de Securitate din Franta pentru a analiza situatia din Siria si Irak.

"Trimiterea grupului aeronaval constituit in jurul portavionului Charles de Gaulle a fost decisa in scopul participarii la operatiunile contra ISIS si gruparile afiliate acestei organizatii", a precizat presedintele francez, Francois Hollande.

Trimiterea portavionului Charles de Gaulle va dubla capacitatea militara franceza din regiune, a celor sase avioane de vanatoare Rafale din Emiratele Arabe Unite si a alor sase avioane de vanatoare Mirage din Iordania. Nava cu propulsie nucleara Charles de Gaulle este singurul portavion francez, fiind stationat in portul din Toulon (din sudul Frantei) pentru operatiuni de intretinere in perioada de primavarab.