PLDM nu va participa la negocirile pentru formarea unei noi majoritati parlamentare, decizia fiind luata miercuri seara de Consiliul Politic National al Partidului Liberal Democrat cu o majoritate de voturi, a declarat liderul PLDM Valeriu Strelet, potrivitRadio Chisinau.

Valeriu Strelet, fost premier la ChisinauFoto: Facebook - Valeriu Strelet

Fostul premier a argumentat decizia partidului sau de a nu participa la guvernare, prin faptul ca Partidul Democrat ar fi acaparat institutiile statului si s-a opus reformelor. In conditiile in care PD a provocat deliberat aceasta criza politica, este pe deplin responsabil sa gaseasca solutiisi sa-ti asume guvernarea, a spus Valeriu Strelet.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Strelet a fost demis pe 29 octombrie prin motiune de cenzura, sustinuta de deputatii socialisti, comunisti si democrati.

Partidul Democrat a avut marti consultari cu Partidul Comunistilor (PCRM), formatiunea condusa de Marian Lupu.

In urma consultarilor, vicepresedintele PD, Andrian Candu, sef al legislativului de la Chisinau, a declarat ca formatiunea sa va fi gata sa se coalizeze inclusiv cu Partidul Comunistilor daca aceasta va aduce stabilitate Republicii Moldova si va asigura apropierea de UE.