Criza migrantilor: Fidesz va colecta semnaturi impotriva cotelor obligatorii stabilite de UE
Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, a apreciat ca sistemul Uniunii Europene de distribuire a imigrantilor pe baza unor cote obligatorii este "lipsit de fundament", sporind riscul terorist si infractionalitatea.
In plus, a insistat el, sistemul intra in contradictie cu tratatele internationale, astfel ca nu poate fi o solutie la o "invazie de tip modern".
Principalele destinatii ale extracomunitarilor sunt Germania, Danemarca si Suedia, a subliniat Kosa.
"Daca se aplica sistemul cotelor, acesti oameni nu vor putea fi tinuti cu forta, doar daca nu ii pazeste cineva. Astfel ca vor incalca reglementarile si vor merge in tarile preferate", a subliniat Kosa.
"Nu a fost intrebat nimeni in Europa daca accepta sistemul cotelor obligatorii, iar Ungaria risca sa fie obligata sa accepte peste 160.000 de extracomunitari in urmatorii cinci ani", a adaugat parlamentarul Fidesz.
"Oamenii care cred ca sistemul cotelor nu are baza legala si ca este contrar intereselor Ungariei si Uniunii Europene vor fi rugati sa sustina petitia Fidesz", a afirmat, la randul sau, eurodeputatul ungar Ildiko Gall.
Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
E drept ca la o prima vedere tratatele UE nu prevad o asemenea posibilitate, de fortare a statelor catre acceptarea unor "cote obligatorii de imigranti" !
Si e putin probabil ca juristii care consiliaza guvernele Slovaciei, Ungariei sau Cehiei sa fie complet incompetenti, cu siguranta au gasit argumente juridice pe care le vor prezenta in fata justitiei europene.
Insa ramane o intrebare fara raspuns clar:
de ce liderii europeni refuza sistematic sa organizeze referendum european (sau simultan mai multe la nivel national) pe chestiuni de un impact imens asupra UE, cum ar fi politica de migratie ?!
E "populist" sa intrebi populatia, pe care sustii ca o reprezinti?
Adica guvernul elvetian e un amestec de populisti si fascisti? Pentru ca isi intreaba cetatenii ce cred ca e mai bine pentru ei, le prezinta variante si dezbat public asupra lor?
Mi se pare ca exista o teama extraordinara a clasei politice europene fata de populatiile europene, exista o ruptura intre cele doua, un decalaj vizibil.
Culmea, dna cancelar Merkel e chiar mandra ca ia decizii contrare opiniei publice germane, s-a ajuns la o astfel de "reprezentare" a populatiei care a ales-o.
Nu cred ca electorii germani au ales-o pe Merkel dandu-i "mana libera" total, ca unui dictator, pentru ca dna cancelar sa faca absolut ce o taie capul, cum vrea ea si basta! Ca nu mai e democratie, e o forma de autoritarism.
"Cotele obligatorii" sunt un mecanism anti-democratic, se pare ca sunt si in afara tratatelor UE, sunt o forma de constrangere asupra statelor mai mici si mai sarace, sunt o forma de dispret ideologic pentru ce crede majoritatea europeana despre migratie.
UE are mare nevoie sa isi amelioreze functionarea, in sensul democratiei autentice, populare, eliminand pe cat posibil ca cei care iau decizii la Bruxelles sa fie "numiti", in loc sa fie "alesi" de catre popoarele din UE.