Presa internationala continua sa publice articole despre situatia Romaniei. Demisia premierului Victor Ponta a facut inconjurul lumii, la fel si faptul ca romanii inca protesteaza pentru schimbarea clasei politice.

Aproximativ 30.000 de romani, mai ales tineri, protesteaza la Bucuresti pentru a doua seara la rand, in ciuda demisiei premierului Victor Ponta, dupa incidentul mortal dintr-un club de noapte. In capitala, peste 20.000 de persoane s-au adunat in Piata Universitatii, punct de reper pentru revolta anticomunista din decembrie 1989. Peste 10.000 de persoane au iesit in strada in marile orase Timisoara, Cluj si Iasi. Autoritatile sunt acuzate de incompetenta si coruptie, iar protestatarii cer un guvern tehnocrat, sustinand ca nu mai au incredere in partidele politice, scrie AFP.

Prim-ministrul roman Victor Ponta si-a anuntat miercuri demisia, recunoscand "furia" publica. "Trebuie sa recunosc ca exista o manie legitima in societatea noastra. Incepand de astazi imi depun mandatul meu de prim-ministrul si mandatul guvernului"", a anuntat Ponta, informeazaCNN.

A fost nevoie de un incendiu fatal care a ucis zeci de oameni pentru a-l forta in cele din urma pe premierul roman Victor Ponta sa demisioneze. Ponta a supravietuit deja motiunilor de cenzura, acuzatiilor de coruptie, precum si ostilitatii personale a doi presedinti romani. Romania are o traditie a protestelor populare de succes, de la revolutia care l-a rasturnat pe dictatorul comunist Nicolae Ceausescu in 1989, anuntaBBC.

Romanii s-au mobilizat in cele din urma pentru a cere socoteala coruptilor. Patura politica romaneasca este plina de abuz in serviciu, luare de mita si conflicte de interese. Legile sunt ignorate sau neexecutate. Victor Ponta a preluat mandatul in 2012, la 40 de ani, iar Romania spera sa nu mai fie una dintre cele mai corupte tari din Uniunea Europeana. Oamenii au fost dezamagiti repede, titreazaEuroNews.