O tanara a fost ucisa cu pietre in centrul Afganistanului dupa ce a fost acuzata de adulter, spun oficiali citati de BBCNews. Un videoclip care pare sa arate aum este pusa in aplicare pedeapsa a fost postat online. Clipul de 30 de secunde prezinta o femeie intr-o gaura in pamant inconjurata de barbati care o lovesc cu pietre.

Mai multi oameni urmaresc executia, fara sa schiteze vreo emotie. Inregistrarea se opreste inainte de uciderea tinerei.

Femeia, numita Rokhshana si cu varsta cuprinsa intre 19 si 21 de ani, poate fi auzita cum isi marturiseste in mod repetat si cu disperare credinta ei musulmana, in timp ce pietrele o lovesc.

Agentia de stiri Tolo transmite ca uciderea femeii a avut loc in urma cu aproximativ o saptamana intr-o zona controlata talibani, un sat de langa capitala provinciei Ghor, din centrul tarii.

Radio Europa Libera care a preluat stirea a spus ca o multime de oameni prezenti la pedepsirea tinerei au facut poze cu telefoanele lor mobile, in timp ce strigatele femeii se auzeau tot mai puternic.

Femeia si logodnicul ei ar fi fugit de la familiile lor in incercarea de a gasi un loc unde sa se casatoreasca, transmite RFE.

Oficiali ai provinciei Ghor au declarat agentiei de stiri AFP, ca fata fost ucis cu pietre de un grup de "talibani, liderii religiosi locali si luptatori inarmati".

Guvernatorul provinciei a spus ca familia fetei aranjase ca Rokhshana sa se casatoreasca impotriva vointei ei. Ea ar fi fost prins facand sex inaintea casatoriei cu prietenul ei - act care nu este tolerat de multi musulmani conservatori din zonele rurale ale Afganistanului, a mai explicat Joyenda.