Trupurile neinsufletite a 144 dintre victimele accidentului aviatic produs sambata in Egipt au fost transportate in Rusia cu un avion care a aterizat luni dimineata la Sankt Petersburg, in nord-vestul tarii, anunta AFP.

Un avion de pasageri cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg, s-a prabusit sambata in centrul Sinaiului (Egipt). Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni.

Avionul rusesc cu pasageri ce s-a prabusit sambata in Egipt "s-a rupt in aer" a declarat duminica un oficial rus din domeniul aviatiei. Acesta a adaugat ca este prea devreme pentru a vorbi despre concluzii.

Statul Islamic a sustinut sambata ca a doborat avionul rusesc, dar ministrul rus al transporturilor a declarat ca revendicarile potrivit carora avionul ar fi fost doborat de teroristi "nu pot fi considerate exacte".

Companiile aeriene Air France si Lufthansa au decis ca avioanele lor sa ocoleasca spatiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca masura de precautie.