Avionul rusesc cu pasageri ce s-a prabusit sambata in Egipt "s-a rupt in aer" a declarat duminica un oficial rus din domeniul aviatiei. Acesta a adaugat ca este prea devreme pentru a vorbi despre concluzii, transmite Reuters.

Traseul avionuluiFoto: flightradar24.com

Viktor Sorochenko, reprezentant al Comitetului Interguvernamental pentru Aviatie, a facut declaratiile dupa ce a inspectat locul din peninsula Sinai unde a cazut aeronava.

Faptul ca fragmente ale avionului rusesc au fost imprastiate pe o arie larga sugereaza ca Airbus-ul A321 s-a rupt in aer la altitudine mare, a spus si Alexander Neradko, seful agentiei pentru aciatie Rosaviatsia, potrivit Interfax, citata de Reuters.

"Toate indiciile arata spre faptul ca distrugerea structurii avionului a avut loc in aer si la mare altitudine", a spus Neradko.

Potrivit AFP, ISIS a sustinut sambata ca a doborat avionul rusesc, dar ministrul rus al transporturilor a declarat ca Revendicarile potrivit carora avionul ar fi fost doborat de teroristi "nu pot fi considerate exacte".

Companiile aeriene Air France si Lufthansa au decis ca avioanele lor sa ocoleasca spatiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca masura de precautie.

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni.