Supravietuitori si familii ale victimelor unui incendiu mortal produs in 2003 la un club de noapte din Rhode Island, in SUA, au declarat sambata ca tragedia de la Bucuresti este trista si infricosator de asemanatoare, relateaza Mediafax citand Associated Press.

"Este atat de asemanator. Ma intristeaza", a declarat Claire Bruyere, din Warwick, a carei fiica in varsta de 27 de ani, Bonnie Hamelin, a murit in incendiul din 2003 de la clubul de noapte Station din oras. "Nici nu vreau sa ma gandesc prea mult la asta", a adaugat ea.

Incendiul de la clubul Station, unul dintre cele mai grave din istoria SUA, a fost declansat de artificiile folosite in timpul unui concert al formatiei Great White, care au aprins spuma inflamabila din interiorul clubului. O suta de oameni au murit si 230 au fost raniti.

In mod asemanator, incendiul de vineri noapte de la clubul Colectiv din Bucuresti a fost declansat de artificiile folosite in timpul unui concert. Flacarile s-au extins rapid si au generat o busculada, astfel ca 29 de persoane au murit si aproximativ 180 au fost ranite.

"Acest lucru imi provoaca greata", a scris pe Facebook Victoria Eagan din West Warwick, o supravietuitoare a incendiului de la clubul Station, apreciind ca cele doua tragedii sunt "infricosator de asemanatoare".

"Nu vom invata niciodata?", a intrebat ea, transmitand condoleante pentru victimele incendiului din Romania. "Prea mult... trebuie sa inceteze. Sunt atat de trista".

Alte persoane care si-au pierdut copiii in incendiul din Rhode Island s-au declarat dezamagite ca proprietarii de cluburi si organizatorii de concerte par sa ignore in continuare regulile de baza antiincendiu si pun profitul inaintea clientilor. Incendiul de la clubul Station a condus la reglementari mai stricte in Rhode Island.

"Pur si simplu nu inteleg. Oamenii cred ca nu li se va intampla lor", a afirmat Dave Kane din Johnston, Rhode Island, al carui fiu de 18 ani, Nicholas O'Neill, a murit in incendiul de la clubul Station. "Dar totul este la fel. Nimic nu s-a schimbat", a adaugat el.

Supravietuitorii au amintit si alte tragedii petrecute in cluburi in ultimii ani, inclusiv incendiul din 2013 care a ucis peste 200 de persoane si a ranit circa 600 in orasul Santa Maria din Brazilia.

Chris Fontaine din Johnston, mama unei victime in varsta de 22 de ani de la Station, Mark Fontaine, a declarat ca incearca sa nu se implice prea mult in ultimele tragedii din cauza amintirilor dureroase. "Parca a fost ieri. Si aceste lucruri intotdeauna imi reamintesc", a precizat ea.