Comisia electorala din Egipt a anuntat vineri o rata scazuta de participare de 21,7% in al doilea tur al alegerilor parlamentare desfasurate marti si miercuri in 14 din cele 27 de provincii ale tarii, potrivit Mediafax.

Aceasta rata este chiar mai scazuta decat in primul tur de scrutin, care a avut loc la 18 si 19 octombrie in jumatate din provinciile tarii, cand participarea a fost estimata oficial la putin peste 26%.

Analistii considera ca aceste alegeri sunt jucate dinainte si parlamentul de 596 de deputati va fi o camera de inregistrare pentru deciziile presedintelui Abdel Fattah al-Sisi, fostul sef al armatei care reprima orice opozitie dupa ce l-a destituit pe predecesorul sau islamist Mohamed Morsi in 2013, noteaza AFP.

Vineri, presedintele Comisiei electorale Ayman Abbas a anuntat intr-o conferinta de presa "o rata de participare de 21,71%" pentru al doilea tur de scrutin, adica putin mai mult de 5,5 milioane de alegatori din cei 25,5 milioane inscrisi.

O cifra scazuta in comparatie cu rata de participare de 62% inregistrata in prima faza a alegerilor parlamentare din 2011 castigate de Fratia Musulmana, declarata acum "organizatie terorista".

Cealalta jumatate din provinciile tarii vor vota de asemenea in doua tururi de la 22 si 23 noiembrie si scrutinul se va incheia cu un al doilea tur, la 1 si 2 decembrie.