Noi drame s-au produs vineri in largul insulelor grecesti din Marea Egee, unde cel putin 22 de migranti, dintre care 17 copii, au murit in timp ce incercau sa ajunga din Turcia in Europa, scrie AFP.

Aceste noi decese ridica la 56 numarul persoanelor inecate in trei zile intre Grecia si Turcia, potrivit ultimului bilant al autoritatilor grecesti. Cu toate acestea, sute de exilati continua sa isi riste viata, in ambarcatiuni subrede, in ciuda vanturilor violente si a temperaturilor scazute.

In largul insule Kalymnos, cadavrele a 19 migranti, dintre care opt copii si trei bebelusi, au fost gasiti in cursul diminetii, dupa naufragiul ambarcatiunii lor in care se aflau circa 150 de oameni. 138 dintre acestia au fost salvati.

Trei alte persoane, o femeie, un copi si un bebelus, au fost gasiti inecati in apropiere de Rhodos, iar altele trei sunt cautate in continuare.

Patru copii sirieni cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani au fost scosi din mare morti in apele turcesti, a anuntat garda de coasta turca, care a salvat alti 19 pasageri in drum spre Lesbos.

Un fotograf AFP a asistat la inceputul dupa-amiezii, pe o plaj din nordul insulei Lesbos, la decesul unui tanar scos din apa de o echipa a unui ONG spaniol. Acestia au incercat in zadar sa-l resusciteze, minute intregi, in absenta oricarui ajutor medical oficial sau a ambulantelor.

Marea Egee a cunoscut deja miercuri o zi neagra, cu cinci naufragii in largul Lesbos, Samos si Agathonissi: bilantul s-a agravat vineri la 24 de morti, dintre care 11 copii, dupa descoperirea, in cursul diminetii, la Lesbos, a cinci noi cadavre, dintre care doi sugari.

Potrivit politiei portuare, aceste victime erau cel mai probabil la bordul unei nave supraincarcate cu circa 300 de pasageri, dintre care 274 au fost salvati.