Fiul ministrului francez de externe este cercetat penal in Statele Unite, el fiind acuzat ca a utilizat cecuri false in cazinouri din Las Vegas, potrivit publicatiei Le Point, citata de Reuters.

Conform AFP, pe numele lui Thomas Laurent a fost emis un mandat de arestare, valoarea cecurilor fara acoperire fiind de 3,5 milioane de dolari. Mandatul pentru barbatul de 33 de ani este valabil doar pentru teritoriul Statelor Unite, a precizat pentru AFP un purtator de cuvat al procuraturii comitatului Clark.

Reuters a descoperit o plangere penala in tribunalul statului Nevada impotriva unui anume Thomas Emmanuel Fabius in care se acuza ca ar fi emis mai multe cecuri in trei cazinouri, in mai 2012, dar nu ar fi avut si fonduri care sa le acopere.

Potrivit plangerilor depuse la tribunal in aprilie 2013, Thomas Fabius a plasat cecuri legate de trei conturi bancare -inclusiv unul al bancii franceze Societe Generale - in curs de doua zile, pentru a obtine bani-gheata sau jetoane de cazino de la trei cazinouri.

El este acuzat de utilizare de cecuri cu intentia de a frauda si de furt.