Yanis Varoufakis, fostul ministrul grec de Finante care s-a autodefinit drept un "marxist eratic", a incasat de la televiziunea italiana de stat RAI peste o mie euro pe minut, pentru un interviu de 22 minute, scrie AFP.

Yanis VaroufakisFoto: Agerpres/EPA

In 27 septembrie, Varoufakis a fost invitat la o emisiune a RAI 3 si a incasat pentru participare 24.000 de euro si un bilet de avion clasa I, scrie presa din peninsula.

Suma a fost dezvaluita de fostul ministru pe blogul sau, unde a prezentat cati bani a primit pentru diversele conferinte si interviuri acordate in ultima perioada.

"E foarte grav, nu am mai vazut asa ceva", a reactionat Renato Brunetta, seful deputatilor Forza Italia (FI), partidul lui Silvio Berlusconi. "Italienii platesc abonamente la RAI pentru a-l plati Varoufakis? Sper ca nu", a scris pe Twitter Mara Carfagna, purtator de cuvant al grupului FI din Camera Deputatilor.

Si mai dureros pentru italieni: Yanis Varoufakis, daca ne luam dupa blogul sau, citat de presa italiana, a participat cu trei zile inainte de interviul acordat RAI la o dezbatere de 60 organizata de BBC pentru care nu a primit decat un bilet de avion - clasa economic.

RAI s-a aparat afirmand ca fostul ministru grec a fost contactat de societatea care produce programul, Endemol, care a negociat direct cu acesta.