Dupa demiterea guvernului Strelet Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana poate fi considerat ca reziliat, considera Partidul Liberal Democrat, potrivitRadio Chisinau. In acelasi timp, Partidul Democrat a anuntat ca de vineri va lansa negocieri pentru constituirea unei noi majoritati pro-europene, iar liberalii si deputatii neafiliati au raspuns pozitiv la acest apel, nu si liberal-democratii.

Marian Lupu, presedintele PDMFoto: hotnewstv

Partidul Democrat, ai carui reprezentanti au votat alaturi de socialisti si comunisti pentru demiterea guvernului, a anuntat ca nu va crea aliante de centru stanga si opteaza pentru crearea unei noi majoritati pro-europene.

Presedintele formatiunii, Marian Lupu, a declarat ca in cel mai scurt timp va lansa invitatia pentru initierea discutiilor.

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat ca nu exista alta solutie decat reluarea discutiilor pentru formarea noului guvern. De asemenea, Iurie Leanca liderul unui grup de deputati neafiliati considera necesara reluarea discutiilor pentru crearea unei majoritati parlamentare.

PLDM nu va participa la discutiile de astazi anuntate de PD pentru crearea unei majoritati parlamentare, a declarat presedintele interimar al formatiunii Valeriu Strelet.

Vicepresedintele PLDM Vadim Pistrinciuc a spus ca Partidul Democrat a incalcat acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana.