Un zbor American Airlines spre Philadelphia de la Los Angeles a fost deviat joi la Phoenix dupa ce un pasager a facut declaratii "alarmiste", referindu-se la atacurile din 11 septembrie 2001, a anuntat politia, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Pasagerul a fost dat jos din avionul American Airlines zborul 754 pe aeroportul din Phoenix, Sky Harbor International, si transportat la un centru psihiatric pentru un control, a declarat sergentul Vince Lewis de la politia din Phoenix.

"Am avut o situatie in care un pasager imediat dupa decolare s-a ridicat si s-a dus la clasa I, unde a continuat sa stea in picioare si a refuzat sa ia loc", a spus Lewis.

"El a inceput sa faca declaratii care, desi erau alarmiste si amenintatoare, au dat echipajului un indiciu" despre posibile probleme de sanatate mintala, a adaugat el.

Lewis a mai spus ca o parte dintre comentariile pasagerului se refereau la atacurile din 11 septembrie 2001 si convingerile sale despre guvern.

Zborul, care a plecat de pe aeroportul international din Los Angeles la ora 8.38 locala si transporta 150 de pasageri, printre care trei copii, precum si sase membri ai echipajului, a fost realimentat si a obtinut permisiunea sa plece spre Philadelphia, a declarat un purtator de cuvant de la American Airlines.

O purtatoare de cuvant a aeroportului Phoenix a refuzat sa comenteze, adauga Reuters.