Cel putin zece migranti s-au inecat in noaptea de joi spre vineri in largul insulei grecesti Kalymnos, in timp ce 135 au putut fi salvati dupa scufundarea barcii lor venite din Turcia, a anuntat politia portuara greaca, informeaza AFP si Agerpres.

Aceasta noua drama se adauga la o serie de naufragii miercuri, al caror bilant a continuat sa creasca joi seara pentru a ajunge la 17 morti dintre care 11 copii, dupa descoperirea unui nou corp si moartea unei fetite de un an spitalizata in insula Lesbos.

Ultimele victime s-au inecat cand barca lor, incarcata cu aproximativ 150 de persoane potrivit primelor marturii, s-a rasturnat in timpul noptii in largul Kalymnos, ce face parte din insulele grecesti din estul Marii Egee unde exilatii continua sa soseasca cu miile in fiecare zi.

Cautarile continuau in intuneric in speranta de a gasi noi supravietuitori, conduse de patru nave de patrulare grecesti, o nava Frontex ¬ Agentia europeana de supraveghere a frontierelor ¬ si un elicopter, asistate de vase de pescuit si ambarcatiuni de agrement din insula.

Reactionand joi la dramele anterioare, Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) si-a exprimat ingrijorarea profunda, subliniind ca "deteriorarea conditiilor meteorologice" va agrava soarta migrantilor.

Guvernul grec la randul sau a lansat un apel la un nou elan european pentru a garanta siguranta refugiatilor oferindu-le acces legal in UE. Prim-ministrul stangii radicale, Alexis Tsipras, urmeaza sa intervina vineri dimineata in parlament cu privire la problema migratiei, ca raspuns la o intrebare din partea opozitiei.