Denis Mamadou Cuspert, un fost rapper german devenit membru al gruparii Statul Islamic (SI), a fost probabil ucis recent de o lovitura aeriana americana in Siria, a declarat joi un responsabil american din domeniul Apararii, informeaza AFP si Reuters.

Deso DoggFoto: youtube.com

"Noi credem ca el a fost ucis intr-o lovitura in aceasta luna", a indicat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului.

Rapperul, unul dintre jihadistii cei mai cunoscuti din Germania, a fost "aparent" ucis de o lovitura "ce nu l-a vizat in mod special", a precizat responsabilul, citeaza Agerpres.

"El nu era considerat o tinta de mare valoare" pe care Statele Unite incercau sa o elimine, a adaugat responsabilul american, fara a oferi alte detalii.

Denis Mamadou Cuspert, nascut la Berlin si la un moment dat un rapper popular sub numele de Deso Dogg, fusese deja anuntat mort in mod eronat in aprilie 2014 intr-un atac sinucigas al Frontului al-Nosra - bratul Al Qaida in Siria - impotriva gruparii Statul Islamic.

In februarie 2015, Statele Unite au anuntat ca l-au plasat pe Denis Cuspert, al carui nume de razboi era Abu Talha al-Almani, pe lista lor neagra de organizatii "teroriste".

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, cetateanul german in varsta de patruzeci de ani s-a alaturat SI in 2012.

El a aparut in numeroase inregistrari video ale gruparii jihadiste, ultima data in noiembrie 2014 cand parea sa tina un cap retezat si a afirmat ca este al unui barbat executat care s-a opus SI.

Cuspert "a facut juramant de loialitate fata de liderul SI Abu Baqr al-Baghdadi si se pare ca a fost un agent de recrutare pentru SI, mai ales vorbitori de limba germana", a considerat de asemenea Washingtonul, vazand in el un personaj "emblematic de recruti straini ai SI".

Un alt oficial american, citat de Reuters, a declarat ca se crede ca Cuspert a fost ucis intr-o lovitura aeriana americana pe 16 octombrie impreuna cu alte doua persoane. Detalii suplimentare cu privire la aceasta lovitura nu au fost disponibile imediat.